четвъртък, ноември 27, 2008

Кавички

Комисията по досиетата върши страхотна работа. Ще я оцени всеки, който се опитва да мисли с главата си. За другите, аз ще се опитам да обясня.

Това, което се случва, прилича на детските картинки за оцветяване, с номера и разграфени на малки парчета, в които образът става ясен, чак когато боядисаш всичко.

От картинката на ДС изплува мръсната муцуна на "българския преход".  Вижда се как "кадрите" са разполагани на ключови позиции по всички нива на държавното управление, медиите и "бизнеса", така че преходът е превърнат в мрачен милиционерски цирк.

От прегледа на коментарите по различните форуми днес, когато бяха публикувани имената. на ДС в Българската Национална Телевизия, разбирам, че продължаваме да се пързаляме на пързалката на ченгеджийската митология - ''ама дали Гарелов е писал доноси?', "дали Огнян Сапарев е работил всъщност за държавата", и т.н. Абе, това няма особено занчение. Важното е, че чрез зависимостите на тези хора (от всичките списъци на Комисията) през последните 20 години са упрвлявани парите и процесите в "демократична" България. Управлявани са съдби, кариери, политика и обществено мнение.

"Свободното и смело КуКу"? - там е "Наско". "Политическият обзор" Панорама - Талев. "Обичащият американската ителигенция" Кеворкян - всъщност Димитър, и т.н.. На всеки вход и изход на държавата и публичността, на всяка граница между тайната и явната власт има ченге, което къса билетите.

Пъзелът ще ни кара да се дивим още много - предстоят епизодите с банките, бизнеса, социологията, рекламните агенции, Нова Телевизия и БТВ, и т.н. 

В този пост използвах много кавички. В светлината на случващото се, обаче ми се струват крайно недостатъчни.

1 коментар:

  1. Јас сум Артур Борис жител / државјанин на Република Руски. Јас имам 52 години, претприемач / бизнисмен. Еднаш имав потешкотии во финансирањето на мојот проект / бизнис, ако не и за мој добар пријател кој ме запозна со г-дин Бенџамин Ли за да добијам заем во вредност од 250.000 УСД од неговата компанија. Кога контактирав со нив, беа потребни само пет работни дена за да го завршам мојот процес на заем и да се префрлам на мојата сметка. Дури и со лоша кредитна историја, тие сепак ја нудат својата услуга за вас. Тие исто така нудат сите видови на заем, како што се деловни заеми, домашни заеми, лични заеми, автомобилски заеми. Не знам како да им се заблагодарам за она што го направија за мене, но Бог ќе ги награди според славата на неговото богатство. Доколку ви треба итна финансиска помош, контактирајте со нив денес преку е-маил Lfdsloans@outlook.com Информации за WhatsApp ... + 1-989-394-3740

    ОтговорИзтриване